Over for denne gang

  • 05.09.2016 kl. 11:37

(Innlegg inneholder sponsede lenker)

Jeg har gruet meg litt til å si dette offentlig, fordi jeg vet det er mange som har fulgt og følger med meg under denne oppkjøringen, og det er med tungt hjerte at jeg må meddele at jeg ikke skal konkurrere nå til høsten like vell. Det er bare fem uker igjen til NM og formen ble aldri bedre. På konkurransedietten min har jeg spist mindre og mindre kalorier mens energien og livskvaliteten bare har blitt lavere og lavere. Det kom til et punkt hvor jeg bare ville ligge i sengen og ikke hadde lyst til å trene, gå cardio, lage mat. Jeg var konstant kald hele tiden, hadde ikke overskudd til noe og det begynnte å gå ut over hodet også, ble kind of deprimert og begynnte å tenke såkalte "mørke" tanker. Så sa jeg til meg selv. Vil jeg virkelig dette? Er det verdt det? Svaret jeg kom fram til da var "Ja (for jeg elsker dette, og jeg har så lyst til å stå der oppe på scenen igjen), men bare ikke når det blir på denne måten". Oppkjøringen skal være artig, du skal finne glede ved det. Innimellom kan det jo selvfølgelig være litt hat i blandt, men det skal veie opp for når du får godfølelse av det du gjør. Det er nå min mening! :)


Når du spiser under hvile forbrenningen din (under det du bruker hvis du ligger i sengen en hel dag) hver dag og i tillegg skal trene, posere, jobbe å gå cardio så sier det seg selv at dette ikke er spessielt bra, og dette uten garanti for at jeg hadde kommet meg i form for å stille i bodyfitness uansett. Hadde det bare vært et par uker igjen kunne jeg ha klart det. Men når det er snakk om såppas lang tid kan det kan gå ut over helsen. Samt at jeg mest sannsynlig hadde mistet mye muskelmasse som jeg har jobbet hardt for å få og kanskje også ha fått varige men av dette. For så å uansett kanskje ikke komme i form like vell? Akkurat DEN risken er ikke jeg villig til å ta.

Det som også har tatt på er at jeg har gjort som jeg har fått beskjed om hele tiden, så har ingenting skjedd. Spiller ikke kroppen din på lag hjelper det lite at jeg gjør hva du kan. Hver uke har jeg målt og tatt bilder men det har vist liten fremgang de siste månedene, og hver gang det ikke skjedde noe føltes det som ett lite nederlag (en eller to uker går greit, men når du ikke ser endringer etter over en måned tar det på). Jeg tok en prat med coachen og det vi har sett etter tre konkurranse oppkjøringer nå er at jeg går ned jevnt og trutt helt til jeg har gått ned 5 ish kilo. Etter dette begynner kroppen å stagnere.


Betterbodies tights (min personlige favoritt fra BB for øyeblikket) finner du HER, og nydelig kahkitop finner du HER.

Akkurat nå føler jeg meg litt tom, jeg har jobbet så hardt for dette kjempelenge. Samtidig så er jeg litt lettet og med flere erfaringer rikere. "Learning by doing" som de sier. Jeg vil takke min kjære coach Arve Kristoffersen, for at han har vært dær for meg under mine tre oppkjøringer. Selv om det ikke har gått min vei så har han gjort det han kan for at jeg faktisk skal komme i form (det er bare den dumme kroppen min som ikke vil). Du må lete lenge etter en som har like mye kunnskap på feltet som han, innenfor diett, trening, posering og alt som hører med fitness. Så takk Arve, du har vært gull! Har du tanker om fitness eller ønsker å bli sterkere eller bare vil komme i skikkelig form er dette mannen jeg ville ha kontaktet! Så vil jeg også takke vennene mine og familien for at de har holdt ut med meg mens

Nei, jeg skal kommer sterkere tilbake. Nå til neste gang (for jeg er IKKE ferdig med fitness ;)) er målet å jobbe mot å ha en ofseason kropp som ikke er sånn kjempelangt unna scenevekten og samtidig å bygge opp forbrenningen min og muskelmassen min slik at jeg kan spise mer mat på konkurransedietten. På denne måten slipper jeg forhåpentligvis å ligge kjempelavt på kaloriene og kanskje også minske diettperioden. For en MÅ ikke ligge så lavt som jeg har gjort.

Dette blir ikke en mindre bra start på uken for det. Selv om jeg er lei meg for at jeg ikke klarer målet jeg satte meg så har jeg tilbakestillt meg. Jeg er klar for å jobbe hardere med å forbedre fysikken, få opp forbrenningen og de nye målene jeg har satt meg. Nå blir det frokost før trening og jobb. Vi sees! ♥

5 Kommentarer

Amy

05.09.2016 kl. 12:01
Du er RÅÅÅ Karoline!! Og å klare å sette ned foten når nok er nok - er en enorm styrke i seg selv. Dette er ikke et nederlag, bare "enda" en homp i veien. Alle disse utfordringene gir deg den erfaringen du trenger for å nå de store målene du har satt deg.

Vil også bare si at jeg kjenner meg igjen i resultatene - selv om det ikke blir helt det samme. Etter min konk oppkjøring gikk jeg opp fra 56 til 69 kg ish.. Og kroppen ville ikke under 68 da jeg prøvde å komme meg litt ned igjen!! Hver gang jeg prøvde, uansett hvor rolig jeg tok det.. kroppen ville ikke. Etter en stund på 68 begynte ting å skje, kroppen var med igjen, og jeg kom meg lett ned på 64-65. Nå ligger jeg stabilt på 64, men sliter med å gå ned de 4-5 kg jeg gjerne vil ned. Men jeg har lært at så lenge kroppen får ligge på denne vekta en liten stund og stabilisere seg - så skjer det til slutt når kroppen er klar. Så gi kroppen litt tid, finn en vekt du klarer å ligge stabilt på, og finn roen slik at kroppen roer seg. Ukene fremover nå blir nok de tøffeste!! Så stå på, you can do ut!:)

Karoline Pettersen

07.09.2016 kl. 17:41
Hei Amy! Du aner ikke hvor sinnsvakt mye jeg satte pris på denne kommentaren her. At andre også har hatt/har samme problemet. Godt å vite at man ikke er alene, og takk! Det skal nok gå til slutt, jeg/kroppen min trenger bare tid :)<3

karoline

05.09.2016 kl. 17:22
du er en råtass, i sceneklar form eller ei!!!! husk at det er ikke mange som klarer å komme seg til det punktet du befinner deg på i dag, verken med tanke på vekt/mat/trening og det mentale. og som du sier, mange erfaringer rikere du kan ta med deg videre på nye eventyr! du er virkelig inspirerende, heier på deg!

Karoline Pettersen

07.09.2016 kl. 18:47
TUSENTAKK Karoline! Dette skal jeg huske på å ta til meg, virkelig! Såå artig å høre at du syns jeg inspirerer. Det betyr mye for meg! <3

Maren

08.09.2016 kl. 19:37
Kjenner jeg får skikkelig vondt av deg når jeg leser dette! Det virker som at du gir 100% hele tiden, og da er det så forbanna ufortjent at kroppen ikke spiller på lag! Jeg har også slitt mye med en kropp som ikke "vil", og har nå bestemt meg for å bruke laaang tid på å bygge opp metabolismen min for å kanskje kunne stille igjen våren 2018. Det er lenge til, men kroppen trenger tid. Håper kroppen din vil spille på lag med deg neste oppkjøring! Er det noen som fortjener det etter det harde arbeidet, så er det deg.

Skriv en ny kommentar

Karoline Pettersen

Happy og glad jente som stiller i fitness i ny og ne. Her kommer jeg til å skrive om alt som opptar meg. Først og fremst fitness, men også andre ting. Stay tuned. Meritter: 1. Plass Loaded Cup Danmark 2. Plass Sandefjord Open 4. Sterkeste dame i nordnorge

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits